WasBundles – Brugkrediet 6,5% – 30 maanden

GESLOTEN status 5-10-2023 De campagne is succesvol gesloten. Investeerders, fans EN klanten van WasBundles hebben samen het benodigde brugkrediet van € 300.000 verstrekt. Nu doorgroeien en zorgen dat het krediet over 30 maanden volledig is afgelost.

Middels de BundlesInvest Nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe investeringskansen en ontwikkelingen bij BundlesInvest. Schrijf je vrijblijvend in voor de Nieuwsbrief.

Bundles als geheel is cashflow positief, maar de afgelopen 2 jaar hebben we niet genoeg reserves weten op te bouwen om een lening volledig af te lossen. De marktomstandigheden zijn nu gunstig en de abonnementen winstgevender, dus genoeg reden om de lening te herfinancieren.

De welbekende obligaties (inmiddels voor € 2 mln verkocht) worden enkel gebruikt om apparaten aan te schaffen welke over een looptijd van min 10 jaar worden ingezet in de WasBundles abonnementen. De apparaten zijn het onderpand en WasBundles Assets III heeft het eerste recht op de abonnementsinkomsten. Dit Brugkrediet wordt verstrekt aan Bundles Nederland BV. De zekerheden van pandrecht en abonnementsinkomsten zijn er niet. Wel wordt de rente over de bestaande lening al jaren iedere maand uitgekeerd.

Ja, het is wellicht minder veilig dan de apparaatobligaties, omdat daar meer zekerheden aan hangen, aan de andere kant is de looptijd van deze lening korter en zijn risico's die op de langere termijn spelen niet van toepassing op deze lening. Toen het oorspronkelijke krediet in 2017 verstrekt werd was het nog heel onzeker of deze terugbetaald kon worden, inmiddels hebben we voldoende ervaring met de groeikosten en marges van WasBundles zodat het risico van afwijkingen veel lager is.

Products as-a-service

Products as-a-service

Investeer in de Circulaire Economie en Products as-a-service

9 jaar track-record

9 jaar track-record

WasBundles heeft al 9 jaar track-record

Uitbetalen

Uitbetalen

BundlesInvest heeft nog nooit een uitbetaling gemist.

Veelgestelde vragen

Het geld wordt niet gebruikt om extra apparaten aan te schaffen. Deze lening wordt gebruikt om een bestaande lening af te lossen. De leningverstrekker heeft het geld nodig voor zijn eigen bedrijf.

WasBundles wil zelf graag haar afspraken nakomen. De verstrekker van die lening is flexibel en gunt ons de nodige tijd, maar verwacht wel een aflossing omdat hij het geld nodig heeft voor zijn eigen business. Er zullen geen nieuwe obligaties voor apparaatfinanciering worden gedaan zolang de bestaande lening niet geherfinancieerd is. waardoor WasBundles niet meer kan groeien. Als WasBundles niet groeit, wordt het heel moeilijk om de concurrentiepositie te behouden.

De afgelopen jaren hebben we continu meer geld geïnvesteerd in groei dan dat er geld/winst kwam uit de abonnementen. Dit hebben we nu stopgezet om versneld naar een situatie te komen waarop we alleen nog schuld hebben die is gekoppeld aan apparaten. Investeringen in nieuwe categorieën zijn stopgezet en de voorwaarden voor de dienstverlening aan CoffeeBundles zijn aangepast. Daarnaast zijn de eerste apparaten al schuldenvrij en blijven er dus komende jaren meer reserves over.

De rente wordt ieder kwartaal uitgekeerd, op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. De aflossing vindt uiterlijk plaats op 30-6-2025. Doelstelling voor aflossing van de eerste 150 coupons is 31-7-2024.